COMPRA?  ARA SI QUE ES POT.
COMPRA? ARA SI QUE ES POT.
23-09-2015

Acollint-nos al format del famós eslògan, justificarem el per què hem de considerar que estem en un bon moment per a la inversió immobiliària

No és d'interès analitzar aquí si hi ha increment de demanda per part de ciutadans estrangers o si entren fons d'inversió llençats a comprar immobles, i si tot això pot influir en el mercat.

L'anàlisi serà molt mes simple:

- Hi ha bons preus. Els seus ajustos han arribat ja a unes baixades d'entre el 30 i el 60% sobre els preus de fa vuit anys, i han tocat fons.

- Hi ha oferta. Trobem, encara, una àmplia oferta, fruit de l'estancament del mercat en els darrers anys i això provoca que el poder de negociació, encara, pot estar en mans del comprador.

- Hi ha crèdit. En els darrers mesos s'han obert les aixetes del crèdit i, pensant que mai tornaran als baixos tipus viscuts, s'ofereix a uns diferencials raonables.

- És una inversió rendible. La força del mercat de lloguer la fa una inversió molt rendible; molts pisos en lloguer poden obtenir rendibilitats superiors al 4,5 % (sense tenir present la possible revaloració), percentatges molt més atractius i inversió més segura que la majoria d'actius financers.

Aquestes quatre raons poden ser suficients per donar-vos confiança davant el plantejament d'inversió immobiliària, lligades, sens dubte, als indicis del canvi de cicle econòmic i a la seguretat que pot donar la possessió de patrimoni adquirit en condicions òptimes.

 

Font: SC GESTIÓ


Tornar a la llista >>