Vull accelerar la venda del meu pis o la meva casa !
Vull accelerar la venda del meu pis o la meva casa !
19-09-2015

Poden ser diversos els factors objectius que influeixin en una ràpida venda d'un habitatge, la seva ubicació, les seves característiques ... si aquests fan que, per la seva tipologia, sigui un producte sense competència, tindreu molt de guanyat.

Ara bé, en circumstàncies de saturació d'oferta immobiliària i de dèbil demanda, com la que encara s'està vivint, hi d'altres variables, no tant objectives, que poden ajudar-vos, que poden fer que el vostre habitatge destaqui sobre la resta de l'àmplia oferta que pot trobar el possible comprador.

Una clara variable és el preu. Es reactiva el mercat? Sembla que si. Certament es comença a palpar desig de compra i a tenir possibilitats d'aconseguir finançament. Però això no implica que es reactivin els preus.

Si el preu just es un factor determinant per promoure la venda del vostre habitatge, un preu ajustat serà important variable per fer-lo fer destacar entre els altres, quan en zones de molta oferta o per les seves característiques, no destaqui per si mateix. Un preu ajustat, per dessota del preu real de mercat , serà un important focus d'atenció, i pot accelerar la venda. I no sempre vendre a preu ajustat serà sinònim de perdre diners ...en determinats casos demorar la venda una colla de mesos pot acabar essent pitjor.

Una altra important variable, és la seva presentació; un habitatge ben cuidat, ben conservat, amb bona presentació és sempre més atractiu. No espereu que l'interessat hagi de trobar les possibilitats del vostre habitatge: mostreu-les-hi.

I no parlem, tant sols, del mínim ordre en el que l'hem de presentar, sinó també de fer-hi un seguit d'intervencions que en millorin les seves prestacions. És allò que molts ens hem acostumat a veure, ara, en format televisiu. I no us enganyeu, en la majoria dels casos, tampoc caldrà que contracteu cap servei de “Home Staging”. En aquest sentit, uns consells importants, i bàsics, per fer el vostre habitatge més presentable, més acollidor .. i en definitiva més vendible, serien:

- Feu neteja i endreça de mobiliari, objectes de decoració, objectes personals, andròmines, etc.;

- Renoveu el pintat de parets i sostres, i eviteu els colors forts, estridents i personals;

- Reviseu els rejuntats de les rajoles, els aparells sanitaris, el marbre de la cuina: repareu-los i emblanquiu-los;

- Feu totes aquelles reparacions que calgui (persianes que no funcionen, aixetes que gotegen, cortines que es despengen....) ;

- Dediqueu un temps a posar ordre per fer el reportatge fotogràfic per a la publicitat, i sempre abans de cada visita (que els llits estiguin ben fets, que no hi hagi tovalloles mal penjades, que no hi hagi sabates per terra, que les tapes dels Wc estiguin baixades... en definitiva que tot estigui endreçat) per tal que tot es pugui veure impecable.

 

Font: Salvador Casanovas - SC GESTIÓ


Tornar a la llista >>